.

































Enrique Iglesias

videoklipy enriqueho.

9. června 2008 v 12:49
Love to see u cry
Push
Hero
Tired Of Being Sorry
Could I have this kiss

obrazky enriqua

9. června 2008 v 2:30

Enrique Iglesias

29. května 2008 v 22:31
Enrique Iglesias
Profese: Zpěvák
Datum narození: 08.05.1975
Místo narození: Madrid, Španělsko
Znamení: Býk
Životopis:
Enrique se narodil slavnému zpěvákovi Juliu Iglesiasovi a modelce Isabele Preyslerové, kteří žili odděleni od jeho tří let. V osmi letech se mladý Enrique přestěhoval do Miami za svým otcem. Přestože jeho dětství bylo do jisté míry stvořené pro úspěch díky úspěchu jeho rodičů, přesto Enrique nebyl zhýčkaný a nevyužíval svého postavení. Vyrůstal stejně jako ostatní jeho spoluvrstevníci nijak výjimečným životem.

Po roce studia obchodní univerzity v Miami se nakonec rozhodl pro vlastní pěveckou dráhu. Začínal v roce 1995 pod pseudonymem Enrique Martinez, který měl přicestovat do Španělska ze Střední Ameriky. Kvůli tomu aby nebyl pod palbou kritiků si vytvořil tuto identitu.

Jeho pravé jméno si ho všude našlo, a proto když odjel natáčet své první španělsky zpívané album pojmenoval jej Enrique Iglesias. Po natočení následoval obrovský úspěch, prodalo se více než 6 miliónů nosičů a Enrique získal ocenění Grammy. Předtím, než natočil první anglicky zpívané album se stal známým především v latinském světě.

Během krátké doby se stal natolik oblíbeným a hledanou popstar, že kamkoliv při svém světovém turné přijel, měl všechny stadióny vyprodané. Jeho alba se začaly prodávat po miliónech, získal mnoho ocenění (Grammy, American Music Awards, Premios Lo Nuestro) a dokonce se stal slavnější, než jeho rodiče. Nejvíce jej proslavil song "Bailamos", který natočil pro soundtrack k filmu Willa Smithe "Wild Wild West", song se ihned stal hitem číslo 1 téměř na všech rádiích po celém světě. Své první anglicky zpívané album "Enrique" se stalo dvojnásobně platinové v USA a platinové nebo zlaté ve 32 zemích po celém světě.

Enrique natočil alba ve čtyřech jazycích španělsky, anglicky, portugalsky a italsky. Oblibu si získal také na Taiwanu, Rusku a Středním východě. Mimo zpíváni pronikl do světa filmu, když si po boku Antonia Banderase, Salmy Hayekové a Johnnyho Deppa zahrál ve filmu "Once Upon A Time In Mexico".

V poslední době byl často vídaný s ruskou tenistkou a modelkou Annou Kurnikovovou.
Filmografie:
2003Kdysi dávno v Mexiku (Once Upon a Time in Mexico) ...Lorenzo
2003Christmas Night with the Stars ...Performer
2002Record of the Year 2002, The ...Performer
2002Party in the Park 2002 ...Performer
2000Celebrity Dream Date with Enrique Iglesias, Spring Break, Cancun ...Performer
2000VH1: Men Strike Back ...Performer
2000Pavarotti & Friends for Cambodia and Tibet ...Guest Performer
1999ABC 2000: The Millennium ...
 
 

Reklama